CodeCup Bever - Een online programmeerwedstrijd.   CodeCup Bever - Een online programmeerwedstrijd.

Welkom bij de CodeCup!

Speciaal voor de Beverwedstrijd, organiseert de CodeCup een open programmeer-competitie voor Nederlandse scholieren en docenten uit het basis- en voortgezet onderwijs.

Maak een programma dat het spel Blackhole speelt

Als je meedoet moet je een speler programmeren die het spel Blackhole speelt. Jij moet het programma van de speler schrijven en dat insturen. Wij zorgen er dan voor dat je programma getest wordt en dat hij dan meedoet met alle competities. We laten je programma dan regelmatig tegen alle andere andere ingestuurde programma's spelen.

De regels van Blackhole heb je kunnen lezen op de website van de Nederlandse Informatica Olympiade. Deze spelregels staan hier ook. Ook vind je hier de overige regels die je nodig hebt om je programma te schrijven. Binnenkort vind je er ook voorbeeldspelers terug (in C, C++ en Pascal) om je alvast op gang te helpen. Je kan nu meteen een voorbeeldwedstrijd van Blackhole bekijken.

We proberen je zo goed mogelijk te helpen

We willen je zoveel mogelijk helpen om mee te doen aan deze wedstrijd. Daarom zijn er regelmatig testcompetities zodat je kunt zien hoe je programma het doet tegen de andere programma's. Om het je makkelijker te maken kan je ook thuis competities spelen met je eigen programma's. In die software zitten ook twee spelers die wij voor je gemaakt hebben en waarvan je kan proberen te winnen. Kijk op de Caia pagina.

Als je verder nog vragen hebt, kan je die stellen op ons forum (te vinden op www.codecup.nl). Ook kan je kijken op de pagina met de veel gestelde vragen (FAQ). En je kan natuurlijk ook een e-mail sturen naar marcel(at)codecup.nl.

Nieuws

Welkom op deze website die je het mogelijk maakt om mee te doen aan de beverwedstrijd voor het spel Blackhole. We hopen dat je mee gaat doen met een inzending voor dit spel. In het forum op de website www.codecup.nl hebben we een Nederlandstalige thread geopend om je te helpen en te ondersteunen met het maken van een programma voor deze competitie. Via dit forum is het toegestaan om elkaar heel erg te helpen met het actief krijgen van een spelertje, iets wat normaal gesproken maar beperkt is toegestaan in een gewone CodeCup competitie. Als moderator van het forum zal ook ik (Marcel Vlastuin) je proberen zo goed mogelijk te ondersteunen. Succes en veel plezier!

CodeCup

Als je deze wedstrijd leuk vindt of je wilt werken aan een uitdagender spel dan kan je ook meedoen met onze internationale wedstrijd. Kijk daarvoor op: www.codecup.nl.